Vita tänder

Att ha en uppsättning av pärlvit tänder ser fantastisk, och kan göra underverk för ditt självförtroende. Läs vidare för att upptäcka hur man kan hjälpa piffa upp ditt leende och ge dina tänder det hollywood shine de förtjänar!

Alternativ för tandblekning hemma

Nu när du är beväpnad med dessa fakta, låt oss ta en titt på de olika vitare alternativ för tandblekning hemma som funkar som finns på marknaden idag. Professionella blekning förfaranden ger de mest effektiva resultat, särskilt när följs upp av en at-home regim för att stabilisera blekning (tror, ​​hög frekvens, låg intensitet). För dem som inte har extra pengar att spendera på professionella behandlingar, låt oss ta en titt på de fyra kategorierna för närvarande finns på over-the-counter idag och vilken som skall användas beroende på hur mycket tid du har att engagera sig i en vitare regim. 

Skenor

Over-the-counter facket och geler har funnits längst. Känd som en ”koka och bita” system, kräver de att du värma en bricka, fylla den med gel och placera den bildade facket i munnen. Detta vitare metod tar veckor att leverera resultat, och 80 procent av användare rapporterar känslighet på grund av nedbrytning av karbamidperoxid gel. Medan facket hjälper till att förhindra syre från att fly, det finns andra alternativ som kan leda till effektiv blekning utan mjukvävnadsirritation och smärta.

Whitening Strips

Blekning strips revolutionerat branschen för 10 år sedan, forskare räknat ut hur att impregnera väteperoxid på en polyetenremsa som användaren platser direkt på tänderna. Denna produkt har funnits i flera iterationer genom åren. De olika typerna av remsor har skilde sig i termer av nivån av väteperoxid i gelén till modifikationer i form och tjocklekar hos bandet. Effekten är utmärkt för en OTC produkt, men du måste vara försiktig att inte bränna fingrarna eller vila remsan på tandköttet, eftersom detta kommer att orsaka irritation över tiden. Om du är patient och kompatibel, kommer du att se resultat inom några veckor. Den här metoden är bäst om du har två veckor att bleka.

Penna

Paint-ons dök upp på scenen ungefär samtidigt som vitare pennor och penslar, med framgångsrika varierande genom formulering. Både användarvänlig och bekväm, är en förseglad leveranssystem som krävs för att undvika skadliga biprodukter karbamidperoxid haverier. Den goda nyheten är färg-ons kan riktas till tänderna och därmed undvika kontakt med den mjuka vävnaden som ofta resulterar i känslighet och irritation. Det är bäst att leta efter en gel som inte migrerar från tanden. Men eftersom denna metod inte innebär ett slutet system, det finns inget sätt att förhindra blekning syren från att fly, vilket innebär att du kan förvänta dig att se resultat i ett par månader. Detta whitening metod kräver också tålamod och åtagandet att använda på varandra följande dagar. Det är ett bra alternativ om du har två månader att bleka.

Är det säkert att bleka tänderna?

Att bleka tänderna hemma anses allmänt vara en säker praxis, men du bör alltid vara noga med att läsa instruktionerna du får med några tänder vitare produkt före användning. Felaktig användning kan leda till problem såsom över vitare tänderna eller tandköttet irritation, så det är viktigt att du är försiktig när du använder saker som remsor eller geler.

Om du är orolig för att skada tänderna och vill inte bleka dem, så kan du alltid gå till din tandläkare för en professionell tandblekning service. Samtidigt gör detta kan ge dig sinnesfrid det kan också vara ganska dyrt beroende på behandling, och en del människor väljer hem whitening kit eftersom de är mer praktiskt.

Oavsett tandblekning metod du går för, är det viktigt att komma ihåg att effekterna endast blir temporär och du kan behöva att bleka dem igen i framtiden.

 

Hur ofta ska jag borsta?

Om du redan har naturligt vita tänder då de friskaste (och enklaste) sätt att hjälpa bleka tänderna är att borsta dem regelbundet. Hur ofta? Två är det magiska numret när det gäller att borsta dagligen. Alla mindre kan tillåta tänder-färgning mat eller dryck att dröja kvar i munnen, medan borsta mer än tre gånger om dagen kan orsaka skador på emaljen på tänderna.

Du bör sträva efter att borsta under två minuter varje gång du rengör tänderna för maximal effekt. Försök och tandtråd även om du kan, eftersom det är troligt att det finns områden i tänderna som din pensel helt enkelt inte kommer att nå. Tandtråd kan vara ovärderligt för att ta bort bitar av mat och socker som kan hindra tänderna vitare insatser, och är också lysande för att hjälpa till att förhindra plack och tandsten byggs upp mellan tänderna.

Söker efter tänderna är också viktigt eftersom dålig tandhälsa kan leda till sjukdomar såsom sjukdomar i tandköttet. Gum sjukdom, som i sin tur kan leda till allvarliga hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar, stroke och diabetes.

Tandkräm

Söker efter tänderna är omöjligt utan tandkräm, och välja rätt en är viktig för alla tandblekning regim. Om du vill se resultat inom några veckor, rekommenderar vi att du använder en specialist blekning tandkräm för att uppnå önskad nyans av vitt. Dessa innehåller speciella rengöringsmedel som kan rengöra tänderna av svåra fläckar från lik av te, kaffe, vin eller tobak.

Oroa dig inte om du har känsliga tänder heller. Vi lagerför massor av blekning tandkräm som kommer att bidra till att förbättra ditt leende utan att vara alltför hård att använda. Kom dock ihåg, effekterna av blekning tandkräm är bara tillfälligt och du kan behöva använda igen för att hålla dina

Vad ska jag se upp för att hjälpa till att hålla mina tänder vit?

Som du säkert känner till, vissa saker är värre för missfärgning tänderna än andra. Försök att skära ner på följande om du vill att dina tandblekning regimen att ha maximal effekt:

• Kaffe

• citrus och sura-lastat livsmedel, såsom tomater. Även om de är säkert bra för dig, de kan urholka emaljen på tänderna om du mellanmål på dem för mycket

• Te

• Rökning

• Kolsyrade drycker med hög sockerhalt

• blåbär. Deras mörka juice kan ge fläckar på tänderna om du äter för många

• Rödvin